Hoe overschakelen?

Papegaaien zijn koppige beestjes, het is moeilijk om dagelijkse gewoonten zoals hun eetpatroon te veranderen. Maar het bereiden van chops kan je daarbij helpen.

Wanneer je een papegaai in je gezin introduceert, kan je het vergelijken met een tiener die je in huis haalt maar nooit volwassen zal worden. Jouw papegaai de juiste voeding laten eten, is een van de grootste uitdagingen waarmee je te maken zal krijgen (nou, behalve zijn opvoeding dan).

Vol goede moed ga je naar de winkel en koop je lekkere verse groenten, maar eenmaal thuis merk je dat je goede vriend er meer plezier aan beleeft om jouw harde werk op de grond te gooien in plaats van het op te eten.

Na enkele dagen haken vele baasjes spijtig genoeg af en is de papegaai gedoemd om de rest van zijn dagen te overleven op zaad en water.

Aan de slag!

Raap al je moed bij elkaar, begin te koken voor jouw papegaai en maak meteen een voorraad voor 2 weken. Verdeel de chops in dagdosissen en bewaar ze in de diepvriezer. Nu rest je enkel nog om dagelijks een dosis aan jouw papegaai te geven en de dosis voor de volgende dag uit te diepvriezer te halen zodat deze kan ontdooien in de koelkast.

 

 

Is je voorraad na 2 weken op? Maak dan meteen een nieuwe en herhaal alle voorgaande stappen tot jouw papegaai er van overtuigd is dat jouw kookkunsten om van te smullen zijn!

Take it slow

Verwacht niet dat je papegaai zich snel gewonnen zal geven, er zal heel wat tijd over gaan vooraleer hij genoeg voedingstoffen haalt uit de chops die je hem dagelijks voorschotelt. Je wilt het risico niet lopen dat hij ondervoed geraakt en daardoor vatbaarder wordt voor ziektes. Omdat jij jouw papegaai het beste kent, moet je zelf aanvoelen hoe lang je deze overgangsfase laat duren.

Tijdens deze overgangsfase is het belangrijk dat je jouw papegaai ook nog andere voeding ter beschikking stelt.

Wanneer je ’s ochtends naar je werk vertrekt , geef jouw papegaai 1 dosis chops en vul het verder aan met iets dat hij lekker vindt, zoals zaden en noten. Als alternatief geef je hem ook een kom zaadmengeling, maar een kleinere portie dan gewoonlijk. Wanneer jouw papegaai door zijn portie zaadmengeling heen is, kan hij niet anders dan de lekkere zaden uit de portie chops proberen te halen. Met wat geluk en véél geduld, proeft hij misschien ook van de andere ingrediënten.

Gewenst resultaat

Jouw doel is simpel: je papegaai verlekkerd maken op gezonde voeding. Streef naar een evenwichtig, gevarieerd en gezond dieet dat bestaat uit aan waaier aan verschillende voedingsstoffen, waaronder ook zaden.

Was this post helpful?