Groenten

Groente is een eetbare plant of een deel ervan. Ze zijn enorm voedzaam, bevatten veel voedingsvezels en afhankelijk van de groentesoort, bevatten ze mineralen zoals ijzer, kalium, calcium en vitaminen zoals vitamine C, vitamine B1, vitamine B2, foliumzuur en bèta-caroteen en vocht. Van nature zijn groenten vetarm en leveren ze bioactieve stoffen waaronder antioxidanten. Groenten mogen dus zeker niet ontbreken in de dagelijkse voeding van uw papegaai.

Wortelloof

Sommige delen van groenten die wij beschouwen als afval, zijn eigenlijk eetbaar en net zo gezond als de groente zelf. Dat geldt bijvoorbeeld voor het frisse groene loof van de wortel.

Courgette

De courgette is licht verteerbaar, zit boordevol vezels en vitaminen en is makkelijk te verwerken in het voedsel van uw vogels. Als verse groente bevat ze vergeleken met andere groenten ook een hoog gehalte aan mineralen.

Wortelen

Wortelen zijn de favoriete groente van vele vogels die als huisdier gehouden worden. Ze bevatten enorm veel bèta-caroteen, waardoor ze veel bijdragen aan de gezondheid van de ogen.

Spinazie

Het is algemeen bekend dat spinazie enorm gezond is voor ons, dat geldt ook voor onze vogels. Het is rijk aan vitamine A, B, C, E en K (vooral baby spinazie); en bevat behoorlijk wat ijzer, kalium, calcium fosfor en magnesium.