Kruiden

Kruiden floreren voornamelijk in landen met een gematigd klimaat en bestaan voornamelijk uit bladeren en stengels van groene planten. Ze worden in onze keuken vooral gebruikt om onze gerechten mee op te fleuren en op smaak te brengen, maar afhankelijk van de kruidensoort, bevatten ze ook veel mineralen en vitaminen. Ontdek welke kruiden er allemaal bestaan en wat ze kunnen doen voor de gezondheid van uw vogels.

Munt

Deze plant is geschikt om in het voer te verwerken van uw vogels. Het is rijk aan vitaminen, zoals vitamine A, B6 en C; en bevat verder ook verschillende mineralen zoals ijzer, kalium, fosfor, calcium, magnesium en zink. Munt mag rauw gegeten worden en vereist geen verdere bereiding.

Koriander

Voor velen is dit kruid een delicatesse, maar anderen vinden het vooral naar zeep smaken. Hoe dan ook, het is veilig om aan vogels te geven en zij houden ervan. Koriander is zeer rijk aan vitaminen, zoals vitamine A, B6, B11, C en E; en mineraalsoorten zoals ijzer, mangaan, kalium, fosfor, calcium, magnesium en zink.

Peterselie

Peterselie wordt vaak gebruikt in de keuken om onze gerechten mee op te fleuren, maar het is meer dan enkel maar garnering. In peterselie zitten vele vitamines, waaronder vitamine A, B, en C; het bevat ook veel ijzer en kalium. Het kruid is bloedzuiverend, eetlustopwekkend en kalmerend.